Om oss

Gasellföretag 2014

Vi blev ett av Sveriges Gasellföretag 2014 - Tack så mycket till er alla som gjort detta möjligt!
 
Sweden Custom Cars Pickup Center STHLM Diplom - Gasellföretag 2014
CARFAX
 
CARFAX
 
 
Här kan ni se en kort video om hur vårt breda internationella samarbete fungerar:
 

Välkommen till Pickup Center STHLM, en del av Sweden Custom Cars

 

Vilka är Pickup Center STHLM / Sweden Custom Cars?

 
Pickup Center STHLM / Sweden Custom Cars är en registrerad importör sedan 2006 och räknas idag som en av de största leverantörerna av nya amerikanska bilar i Sverige. Vår huvudverksamhet i Sverige finns på Förrådsvägen 1 i Älta strax utanför centrala Stockholm. Där kan man besöka vår kombinerade visnings/transit hall och verkstad, samt titta på ett välfyllt lager med fabriksnya bilar i många olika modeller och färger.
 
Sedan hösten 2013 och början av 2014 har Sweden Custom Cars / Pickup Center STHLM inlett ett exklusivt samarbete med Arnes Bil & Service i Luleå (Pickup Center NORR) samt Smålands Motor i Kalmar (Pickup Center ÖST), nu finner ni amerikanska bilar både i Stockholm, Norrland och Kalmar.
 

Vi levererar bilarna fritt till er närmsta anläggning: Stockholm - Kalmar - Luleå

 
I de allra flesta fall finns bilar av alla modeller färdiga för omgående leverans.
 

Hur vi jobbar…

 
Pickup Center STHLM / Sweden Custom Cars jobbar direkt under internationella AutoGlobalTrade koncernen som huvudgrossist för den Svenska marknaden.
Tillsammans gör vi långsiktiga planeringar för de gemensamma inköpen som sker i stora volymer och lagerhålls i vår egen hamndepå som ligger i den Tyska hamnstaden Bremerhaven.
Mer eller mindre alla bilmärken finns representerade i Bremerhaven med sin egen depå, vilket  gör området till ett av världens absolut största nav och logistikcentrum för internationell bilhandel.
 
Vi ser vår anläggning på Förrådsvägen 1 i Älta strax utanför centrala Stockholm som en kombination av showroom och transithall då många av bilarna som anländer hit redan är sålda till andra bilföretag eller direkt till slutkonsument.
 
För det mesta har vi 40-50 stycken fabriksnya bilar i vårt lager, men betydligt fler i vår hamndepå i Bremerhaven, varifrån det endast tar ett par dagar för oss att transportera bilarna till vårt lager i Stockholm med ett eget transportföretag.
 
Pickup Center STHLM / Sweden Custom Cars värnar om transparent och seriös bilhandel.
 

- Vi är oerhört stolta över vår CARFAX-status!

 

Kontrollera Er bil innan ni köper den!

 
Som det absolut första företaget i Sverige som självmant erbjöd sina kunder CARFAX vill vi på Sweden Custom Cars uppmärksamma dig på anledningen till varför inte alla företag som säljer amerikanska bilar också gör det - Det visade sig genom en gemensam undersökning att nästan 10,000 ! amerikanska bilar som rullar på våra gator inte ens borde gå att registrera i Sverige med anledning av att de bland annat har varit krockade, vattenskadade, skrotade och inlösta av försäkringsbolag.
 
Det visar sig också att många av dessa bilar har blivit sålda av ”etablerade” bilföretag. Skrämmande fakta!
 

Vad är då CARFAX för något?

 
En CARFAX-rapport ger dig som konsument en fullständig historik på alla begagnade bilar som har exporterats från USA, men även till stor del för bilar som säljs inom Europa. I en rapport från CARFAX avslöjas om bilen varit skadad, stulen, inlöst av försäkringsbolag eller har oriktig mätarställning och mycket mer.Ett tips till Dig som ska köpa en begagnad bil, oavsett märke, eller oavsett hur seriös handlaren utger sig för att vara, är att du beställer en CARFAX-rapport på bilen du avser att köpa innan du köper den för att vara säker på att den är felfri.
 
Pickup Center / Sweden Custom Cars lämnar per automatik en CARFAX-rapport till alla kunder som köper en begagnad bil, likaså skickar vi uppgifter till CARFAX på alla nya bilar som vi säljer, samt även fullständig information om alla bilar som servas och repareras i vår verkstad. Detta innebär att det enkelt via CARFAX går att visa all servicehistorik som är gjord på en bil, oavsett om den är såld som fabriksny i Sverige, vilket är ovärderligt den dagen du i din tur ska sälja din bil.
 

E.A.I.V.T. och N.A.A.T.A. – vad är det?

 
Pickup Center STHLM / Sweden Custom Cars är sedan lång tid medlemmar direkt under både European Association of Independet Vehicle Traders (E.A.I.V.T. och N.A.A.T.A.) och North American Automobile Trading organisation, det vill säga, vi är inte indirekt medlem via någon svensk intresseorganisation typ Bilimportörernas Riksförbund (BIRF) eller liknande.
 
För att bli medlem i dessa båda internationella organisationer som enskilt företag krävs det att medlemsföretaget uppfyller väldigt strikta kriterier gällande seriositet och transparens. De båda organisationerna värnar om och arbetar hårt för en seriös och transparent fordonshandel i alla led, vilket många företag påstår sig bedriva, men ytterst få verkligen påvisar…
 

Finans…

 
Vi samarbetar med alla stora finans och försäkringsbolag för att ge dig som kund maximal valfrihet och trygghet. Vi hjälper dig mer än gärna med vettiga finans och försäkringslösningar.
 
Vi ser inte bara till vad som är billigast och enklast just för stunden, utan till vad som är mest förmånligt för dig som kund under hela den period du planerar att äga din bil.
 

Det är insidan som räknas

 

Ett stycke historia om vår gamla lokal…

 
Förr i tiden låg det en lokala bilhandlare  i så gott som vartenda kvarter i Stockholms innerstad. Verksamheterna var då oftast inhysta i enkla parkeringsgarage då det vid den tiden var svårt att hitta ändamålsenliga lokaler i bra läge dit folk enkelt kunde ta sig.
Nuförtiden har alla dessa gamla klassiska företag antingen upphört eller flyttat långt utanför stadens gränser vilket är lite tråkigt då de trots allt tillhör en del av stadens historia.
 
På Pickup Center STHLM / Sweden Custom Cars höll vi nostalgin levande i över 20 år med verkstaden och 10 år vad gäller bilförsäljningen då vi som ett av få lite större bilföretag låg placerade inom de centrala delarna av Stockholm, ja faktiskt bara en kort promenad från Odenplan och Norrtull.
 
Fasaden till Vårt företag var i motsats till många moderna bilföretags glasbeklädda komplex väldigt anonym och spartansk och för (i alla fall för Stockholmarna) tankarna tillbaka till de klassiska ”kvartershandlarna” som belägrade Stockholms innerstad förut.
 

- Pickup Center STHLM / Sweden Custom Cars var förmodligen Stockholms mest centrala bilföretag mellan 2005 och 2015…

 
- Fördelen med vårt centrala läge var att verkstadskunder och bilkunder enkelt kunde ta sig till och från oss med kommunala färdmedel när de tillexempel skulle hämta sin bil, eller om de behövde göra några ärenden på stan under tiden deras bil servas…
 
- Närmsta café låg mindre än 50 meter från ingången till Sweden Custom Cars…
 

Närhet till E4:an och E18

 
För kunder som kom utifrån landet och körde bil var det väldigt enkelt att hitta oss då vi låg mycket nära avfarten mot Stockholm från både E4 och E18.
 
Flyg och tågresenärer som anländde med SJ eller Arlanda Express hade mindre än 10 minuters färd med Taxi till oss på Upplandsgatan 81.
 

Det är insidan som räknas…

 
Insidan av vår något blygsamma fasad var något helt annat. Här stod nya blänkande amerikanska bilar uppradade i strikta led, verkstaden var fullbelagd med leveransklara bilar som väntade på upphämtning samtidigt som tillbehörspersonalen hade fullt upp med att montera tillbehör på kunders bilar.
 
Det är sällan som vårt 12 man (och kvinnor) starka team får en lugn stund över, men det är en del av vår verklighet…
 

Flyttat till nya lokaler från och med 2015...

 
Idag däremot har vi flyttat till nya och bättre lämpade utrymmen på Förrådsvägen 1 i Älta, som endast finns 2 mil ifrån vår tidigare adress i centrala Stockholm. Flytten är ett led i vår utveckling och för att kunna erbjuda våra kunder en bättre upplevelse, vi växte helt enkelt ur de fantastiska lokalerna på Upplandsgatan 81 där vi huserade i över 20 år med verkstaden inräknad.
 
Vi vill passa på att skänka stora tack till vår gamla adress där allting började!
 
Välkommen till Pickup Center STHLM en del av Sweden Custom Cars – Vi är som Du är!
 
 

Målsättningar och Policy

 
Grunden i vår målsättning är att verkligen ge våra kunder ett helhetskoncept som går ut på att inte bara levererar en bil till dem utan även hjälpa till med lösningar som gör att deras bil blir maximalt anpassad och användarvänlig efter de behov som finns.
 
Behovet kan innebära allt från att hitta en lösning för att anpassa bilen till en krävande hobby eller fritidssyselsättning till att göra ett helt ombyggt och specialanpassat yrkesfordon. En av våra största drivkrafter är att konstant förbättra och förfina vårt koncept, det finns ingen detalj som är för liten för att inte uppmärksammas och finslipas. Vi är idag oerhört stolta över att vi har byggt upp ett fint och seriöst företag, och att vi dessutom blir betraktade som ett sådant företag av kunder och samarbetspartners.
 
En stor del i Pickup Center STHLM / Sweden Custom Cars framgång är att vi konstant sätter upp förnyade och marknadsanpassade riktlinjer för hur vi ska arbeta och driva företaget. Detta gör vi för att säkerhetsställa att vi bibehåller våra högt uppsatta kvalitétsmål.
 

Våra generella målsättningar:

 
 • Att leverera bilar av absolut högsta kvalitét i linje med vår policy
 • Att erbjuda våra kunder heltäckande trygghetslösningar och snabb och effektiv administration om problem uppstår
 • Att erbjuda våra kunder skräddarsydda finansieringslösningar till bästa möjliga ränta
 • Att erbjuda och informera våra kunder om lämpliga försäkringsalternativ baserade på behovet, inte bara priset
 • Att ombesörja ett komplett serviceåtagande för våra kunders bilar i vår egen serviceverkstad, alternativt hjälpa kunder att hitta en seriös och närbelägen verkstad i förhållande till deras bostadsort
 • Att erbjuda ändamålsenliga och praktiska lösninga för arbetsfordon och för krävande fritidsintressen
 • Att ha gedigen och tillförlitlig kunskap om de bilmodeller vi säljer
 
Som ett av Sveriges första bilföretag introducerade vi CARFAX tjänster och försåg våra kunder med komplett fordonshistorik på deras begagnade bilar, något som borde vara en självklarhet för alla seriösa bilföretag.
 
Alla bilar som levereras av Pickup Center STHLM / Sweden Custom Cars eller servas i vår verkstad läggs per automatik in i CARFAX databas där man sedan kan gå tillbaka och se exakt vad som är åtgärdat och när det har skett. “en ovärderlig fördel den dag bilen ska säljas som begagnad”
 

Pickup Center STHLM / Sweden Custom Cars har en rak och tydlig policy gällande vad vi säljer…

 

Detta innebär att vi inte säljer:

 
 • Krockade bilar
 • Vattenskadade bilar
 • Bilar med manipulerad mätarställning
 • Bilar med tveksam historik (alla begagnade bilar saluförs med CARFAX som visar bilens historik)
 • Bilar som inte är komplett genomgångna och servade i vår egen verkstad
 
Har ni som kund en misstanke om att allt inte står rätt till med er bil så ger vi rt gärna kostnadsfri information om hur du ska gå till väga för att kontrollera historiken på er bil.
 

Kontakta gärna oss på 08–311 800

 

 

Mera om oss..

 
Ni har väl inte missat att sedan hösten 2013 och början av 2014 har Sweden Custom Cars / Pickup Center STHLM inlett ett exklusivt samarbete med Arnes Bil & Service i Luleå (Pickup Center NORR) samt Smålands Motor i Kalmar (Pickup Center ÖST), nu finner ni amerikanska bilar både i Stockholm, Norrland och Kalmar.
 
Vi levererar bilarna fritt till er närmsta anläggning: Stockholm | Kalmar | Luleå
 
Se vår verksamhet i bilder på www.upplandsgatan81.se. På www.fordonsfinans.se och www.fordonsleasing.se finns en generell lånekalkylator. Besök www.bilbroschyr.se där ni kan ladda ner våra bilbroschyrer på svenska. Vill ni jämföra RAM 1500 med Navara och Amarok så har vi skapat en enkel jämförelsesida på www.faceoff.se.
 
Några av våra andra avdelningar/informationshemsidor inkluderar www.swedencustomcars.se, www.srtcenter.se, www.pickupcentersverige.se, www.amworkshop.se, www.amparts.se, www.amauto.se, www.autosupport.se, www.foretagspresentation.se, www.ramtrucks.se, www.drivesrt.se, www.dodge.nu, www.ram1500.se, www.dodgedurango.se, www.dodgeviper.se, www.begagnatguide.se, www.usabilimport.se, www.tysklandsimport.se, ..med flera. AM Auto är bland annat en mobilsida så att ni snabbt och enkelt kan se våra annonser i en mobiltelefon, men även en samlad snabbsida för annonserna.
 

/ Peter Möllerström med personal

 

 
Vi är inte en generalagent för bilmärkena Dodge, US Chevrolet och US Ford. Vi importerar alla bilar yrkesmässigt som registrerad importör av Transportstyrelsen.
Dodge och RAM är registrerade varumärken och tillhör Chrysler Group LLC. Chevrolet är ett registrerat varumärke och tillhör General Motors. Ford är ett registrerat varumärke och tillhör Ford Motor Company.
Alla bilmärken och deras eventuella logotyper på denna hemsida och våra andra hemsidor tillhör deras respektive ägare.

Broschyrer

Broschyrer
 
 
Alla våra bilbroschyrer på svenska hittar ni även på: Bilbroschyr.se.
 
För de officiella broschyrerna på engelska ifrån biltillverkarna, vänligen besök deras officiella hemsidor på www.RAMTrucks.com, www.Dodge.com, www.Chevrolet.com och www.Ford.com.

Mer information

Mer information om bilarna hittar ni på biltillverkarnas officiella hemsidor:
 
Dodge Trucks - www.ramtrucks.com >>
Dodge Bilar - www.dodge.com >>
Chevrolet Trucks - www.chevrolet.com >>
Ford Trucks - www.ford.com >>

Blocket.se & BytBil.com

Besök vår butik på Blocket.se
 
Besök vår tillbehörsbutik på Blocket.se
 
Besök vår sida hos BytBil.com

Kontakta oss

Pickup Center STHLM
 
Adress:
Förrådsvägen 1, 138 40 Älta 
(strax utanför Stockholm City)
 
Tel: 08-311 800
 
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 
Chatta med oss på: www.autosupport.se
 

 
Mobilanpassad bilar till salu-sida på AmAuto.se

Hitta hit

Visa karta på Google Maps
 
(Google Maps karta)

Öppettider

Bilförsäljning:
 
Mån-Fre: 09.00-18.00
Lör: 11.00-14.00
Sön: Tyvärr stängt
 
Verkstad:
 
Mån-Fre: 07.00-16.00
 

Vi finns även på..

 
 
 
 
Pickup Center är en del av Sweden Custom Cars