Historik - Sweden Custom Cars

Sweden Custom Cars grundades under våren 2005 med siktet inställt på att sälja amerikanska specialbilar utöver det vanliga.

(Pickup Center STHLM tillkom som underavdelning under andra halvan av 2012 och fokuserar på amerikanska Pickup Trucks, men även SUV:ar och bilar genom att vara huvudanläggningen)

 
Grundtanken var att våra kunder till stor del skulle kunna vara med och påverka utseendet på sina bilar genom att välja till olika typer av extratillbehör och därmed sätta en unik och personlig prägling på varje enskild bil.
 
Entusiastiska och med kontoret på fickan hyrde vi bilplatser i andra bilföretags bilhallar för att kapa våra egna omkostnader maximalt, och för att prova om vår idé var hållbar i verkligheten. Det var den! Efterfrågan på våra bilar växte snabbt, och i samma takt även företagets storlek.
 

2006:

 
Under sommaren 2006 flyttade vi in i vår första egna bilhall på Upplandsgatan 81 i centrala Stockholm, där vi även övertog en befintlig och etablerad specialverkstad med anor från 1990-talets början.
 
Vi inledde vårt samarbete med ett stort internationellt grossistnätverk och blev samtidigt registrerade importörer i Sverige.
 

2007:

 
2007 ökade omsättningen dramatiskt, och det var även under detta år vi beslöt oss för att sälja merparten nya bilar. Vi satsade mycket energi på att bygga upp vår serviceverkstad och utökade därför bemanningen i verkstaden ytterligare.
 

2008:

 
Detta år var ett rekordår och vi ökade återigen vår omsättning rejält ifrån året innan. 2008 var också året då vi knöt en mängd exklusiva samarbetsavtal med några av marknadens mest ledande tillverkare och grossister av tillbehör för amerikanska bilar.
 

2009:

 
Året gick tyvärr i krisens tecken för många bilföretag. Dock inte för Sweden Custom Cars där försäljningen löpte på i ungefär samma takt som året innan. Detta medförde att vi klarade oss helt oberörda ur krisen, och ett kvitto på att vi hade väl avvägd storlek på verksamheten och dess omkostnader, vilket många andra bilföretag tråkigt nog fick bli varse om att de inte hade…
 

2010:

 
Ett år i strukturens tecken. Vi detaljsynade hela vår verksamhet och strukturerade upp företagets olika verksamhetsområden in i minsta detalj. Målsättningen var att maximera effektiviteten inom varje enskilt affärsområde, det vill säga bilförsäljningen, verkstaden och tillbehörsförsäljningen. Vi lyckades mycket bra!
 

2011:

 
Ännu ett rekordår i företagets historia! Året kan summeras genom att konstatera att Sweden Custom Cars blev en av Sveriges ledande leverantörer av fabriksnya amerikanska Dodge bilar.
 

Vi var Sveriges första leverantör av:

 
 • 2011 Dodge Dakota
 • 2011 Dodge Durango
 • 2011 Dodge Nitro
 • 2011 Dodge RAM Laramie 1500 av samtliga modeller
 • 2012 Dodge RAM Sport 1500 av samtliga modeller
 • 2011 Dodge Charger
 • 2012 Dodge Challenger SRT-8
 

Dessutom…

 
 • Växte personalstyrkan till tio man.
 • Höjdes vårt kreditbetyg till 87 av maximala 100
 • Blev vi CABAS-anslutna och hanterar därmed alla typer av försäkringsskador i vår egen verkstad
 

2012:

 
Vi inledde året med att fira att Sweden Custom Cars blev en av Sveriges största leverantörer av nya amerikanska Dodge RAM under hela 2011 totalt sett.
 
En annan rolig nyhet är att vi som första svenska bilföretag hade premiärvisning på nya Dodge Charger SRT8 - 2012 redan i februari. En makalös bil som rönte stor uppmärksamhet på den internationella bilmässan i Genève några veckor senare.
 
Andra nyheter som vi har presenterat för den Svenska marknaden så här långt in på året är bland annat:
 
 • 2012 Dodge Durango Citadel
 • 2012 Dodge RAM Quad Cab med RamBox
 • 2012 Dodge RAM Regular Cab och Dodge RAM SLT RamBox
 • Sist men inte minst våra egna, specialbyggda O.T.S. bilar
 
I slutet av 2012 öppnade vi upp två underavdelningar till Sweden Custom Cars, nämligen Pickup Center STHLM som är denna avdelning och SRT Center.
 

2013:

 
Vi inledde än en gång året med att fira att Sweden Custom Cars blev en av Sveriges största leverantörer av nya amerikanska Dodge RAM under hela år 2012.
 
Nya Dodge Charger SRT-8 -2013 och Dodge Challenger SRT-8 -2013 blev vi först med i Sverige via vår avdelning SRT Center, premiärvisning var under Lifestyle Motorshow i Stockholm redan i januari detta året.
 
Sweden Custom Cars inledde även ett exklusivt samarbete med Mårtenssons Bil i Skåne (Pickup Center SYD) samt Arnes Bil & Service i Luleå (Pickup Center NORR), nu finner ni amerikanska bilar både i Stockholm, Hörby i Skåne och Norrland!
 
Vi hade mycket spännande detta året, inte minst ifrån vårt O.T.S.-team som bjudit på många extrema byggen och annat intressant.
 

2014:

 
I början av 2014 började vi ännu ett samarbete, denna gången med Smålands Motor i Kalmar som blev Pickup Center ÖST! 
 
Som första bilhandlare i Sverige importerade vår avdelning SRT Center den helt nya Dodge Viper SRT GTS -2014, en unik supersportbil som handbyggs i motorstaden Detroit. Även 2014-modellerna av Charger SRT-8 och Challenger SRT-8 var vi först ute med.
 
Vi blev ett av Sveriges Gasellföretag 2014, jättemånga tack till er alla som gjort detta möjligt!
 

2015:

 
Året började med förändringar av det större slaget, vi lämnade de centralt lokaliserade lokalerna på Upplandsgatan 81 i Stockholm där vi huserat i 10 år till förmån av större och mer lämpade utrymmen på Förrådsvägen 1 i Älta, endast två mil ifrån föregående adress. Vi vill kasta ut ett stort tack till Upplandsgatan 81 som var hem till bilförsäljningen i ett decennium och i över två decennium till verkstaden som grundades tidigt 90-tal, TACK!
 

- Till alla våra trevliga kunder som valt oss som leverantör, vi tackar ödmjukt för Ert förtroende.

 
 

- Vår målsättning är att vi ska vara en – One Stop Shop…

 
Förutom bilförsäljning så ligger stor del av fokusen på vår professionella specialverkstad för amerikanska bilar och på försäljningen av olika typer av tillbehör till nyare amerikanska bilar, så väl till andra företag som privatpersoner över hela landet.
 

Vår målsättning har alltid varit att Sweden Custom Cars ska vara ”One Stop Shop” och erbjuda alla tjänster under ett och samma tak.

 

Vi erbjuder våra kunder:

 
 • Personlig rådgivning och full kunskap om bilmodellerna vi säljer
 • Heltäckande verkstadstjänster för alla bilmodeller vi säljer
 • Stort utbud av tillbehör för nya amerikanska bilar från vårt lager i Stockholm
 • Heltäckande nybilsgarantier med professionell administration
 • Ett avslappnat bemötande och riktigt gott kaffe i vår kundhörna, varmt välkomna och snacka amerikanska bilar!
 
Läs mer om oss på Om oss-sidan.
 

Vi kommer fortsättningsvis under 2015 och i framtiden att erbjuda många nya produkter och möjligheter för våra kunder.

 
För att hålla er uppdaterade om vad som händer kan ni bli vän med oss på våra Facebook-sida som uppdateras nästan dagligen med nyheter och bilder på våra bilar och tillbehör. Det går jättebra att följa oss på Facebook även om ni inte har något Facebook-konto.
 
Har ni frågor om någon tjänst eller produkt?
 

Tveka inte att kontakta oss så gör vi allt vi kan för att hjälpa er!

 

Broschyrer

Broschyrer
 
 
Alla våra bilbroschyrer på svenska hittar ni även på: Bilbroschyr.se.
 
För de officiella broschyrerna på engelska ifrån biltillverkarna, vänligen besök deras officiella hemsidor på www.RAMTrucks.com, www.Dodge.com, www.Chevrolet.com och www.Ford.com.

Mer information

Mer information om bilarna hittar ni på biltillverkarnas officiella hemsidor:
 
Dodge Trucks - www.ramtrucks.com >>
Dodge Bilar - www.dodge.com >>
Chevrolet Trucks - www.chevrolet.com >>
Ford Trucks - www.ford.com >>

Blocket.se & BytBil.com

Besök vår butik på Blocket.se
 
Besök vår tillbehörsbutik på Blocket.se
 
Besök vår sida hos BytBil.com

Kontakta oss

Pickup Center STHLM
 
Adress:
Förrådsvägen 1, 138 40 Älta 
(strax utanför Stockholm City)
 
Tel: 08-311 800
 
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 
Chatta med oss på: www.autosupport.se
 

 
Mobilanpassad bilar till salu-sida på AmAuto.se

Hitta hit

Visa karta på Google Maps
 
(Google Maps karta)

Öppettider

Bilförsäljning:
 
Mån-Fre: 09.00-18.00
Lör: 11.00-14.00
Sön: Tyvärr stängt
 
Verkstad:
 
Mån-Fre: 07.00-16.00
 

Vi finns även på..

 
 
 
 
Pickup Center är en del av Sweden Custom Cars